Tygblöjor är mitt senaste steg i vår strävan efter att leva ett så giftfritt liv som möjligt. Förutom att en slipper impregnera barnen med kemikalier, så är tygblöjor enormt mycket bättre för miljön samt för ekonomin.

7172491071_da46c198d5_o

Jag skulle kunna skriva en väldigt lång introduktion till varför tygblöjor är så fantastiska, men andra har redan gjort det alldeles utmärkt, så jag länkar till en väldigt lättläst och informativ artikel från Naturskyddsföreningen här: Är du en miljöbov, lille vän?

För dig som inte orkar klicka så handlar artikeln om att ett barn förbrukar uppemot 5 000 engångsblöjor under sin blöjtid. Blöjberget från våra spädbarn utgör sammantaget ett par procent av alla hushållssopor. Texten förklarar också varför vi inte kan bränna upp engångsblöjorna och varför plastfyllda engångsblöjor bidrar till en allt senare potträning. Den som vill starta med babypottning får också några råd och tips om hur de ska börja träna bebisen att gå på pottan.

Gör som jag: gå över till tygblöjor och rädda samtidigt världen lite grann!

8665109773_80a998cfa2_b

Photo credit: 6/52 – Chariots of Fire via photopin (license), More rainbows via photopin (license)

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.