Häromdagen råkade jag på e-boken Potträning på 3 dagar – Hejdå blöjan! av Sofia Bergenstjerna. Den innehåller utförliga checklistor om hur en förbereder sig själv, sitt barn och själva starten på bästa sätt och ger en konkret handlingsplan för dag 1-3. pottraning2Författaren lovar att den är full av förklarande exempel och tips som exakt beskriver vad en ska göra från morgon till kväll.

Säljargumentet är att till priset av två blöjpaket får en en guide med allt en behöver för att lyckas med potträningen, och det köper jag! Dessutom får man pengarna tillbaka om ens unge inte är blöjfri på tre dagar.

För bra för att vara sant? Kanske. Men ändå värt att pröva, för jag vill åtminstone inte, som en mamma skrev på ett forum, “att under fyra veckor få varenda kvadratcentimeter i vår lilla stuga impregnerad av kiss innan ungen äntligen fattade galoppen med att gå på pottan”.

Photo credit: Eira via photopin (license)

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.