7 thoughts on “Hur du sätter upp din källsorteringsstation på liten yta.

  1. Vi använder Källklart, ett återvinningshjälpmedel jag tog fram själv just för att jag tyckte att källsortering var nödvändigt, men skrymmande, krångligt och kladdigt.

    Supersmidigt då allt kan bäras iväg på en gång, tömningen är kladdfri då man kan dumpa hela innehållet utan att ta i förpackningarna igen och den får plats i stort sett var som helst då den kan stå framme utan att skämmas för sig.

    Vi har den på golvet precis vid diskbänken så slipper vi mellanlandningen där som man ofta ser. Den får plats i vårt underskåp, men vi tycker ändå det är smidigare att ha den på golvet – dessutom får vi då plats med en massa annat där inne.

  2. Vilket bra och informativt inlägg! Jag har bara en invändning: När jag tar med textilåtervinning till HM måste de ha den i en plastpåse man kan knyta. Jag har försökt med tygpåse (som jag vill ha tillbaka) och pappkasse men då vill de inte ta emot. Bara plastpåse. Annars tar de över kläderna i deras egna plastpåsar och lägger i lådan. Vilket jag tycker känns som precis samma sak som att jag skulle ta med i en plastpåse. Därför har vi numera alltid texilåtervinningen i just plastpåse som går att knyta 🙂

    1. Annas kemtvätt skriver:

      Tusen tack för din kommentar! Trist av HM. Då skulle jag nog överväga att byta återvinningsställe…

      1. Upplandskullan skriver:

        Vi har textilåtervinning på vår sopcentral och även där vill de ha textilierna i en hopknuten plastpåse! Man kan ju undra varför…?

      2. Annas kemtvätt skriver:

        Verkligen. Lämna till välgörenhet istället. De kräver ingen plast.

  3. Hur tycker du att den bokashi-hinken fungerar? Har du haft den länge? Jag värderar om jag ska komplettera min maskkompost med bokashi 🙂 Maskkompost går ju också att ha inne om en vill förresten och det behöver inte ta så stor plats:)

    1. Annas kemtvätt skriver:

      Tycker absolut att det är värt ett försök. Bokashi blir jord snabbare än maskar, om jag har förstått det rätt. Bäst funkar det om bokashin får stå och fermentera minst 3 veckor, helst 4, istället för rekommenderade två. Jag har haft min i ett halvår ungefär och kommer skriva mer om den när jag känner att jag har mer erfarenhet och har fått rejäl snurr på den. Själv intresserad av att komplettera med maskkompost. Kräver den mycket skötsel och plats?

Vad tycker du?