Imorse sände Tv4 Nyhetsmorgon live från mitt kök och badrum. Reportern Maria Forsblom och fotografen Micke Malm ville veta mer om hur man gör för att minska sitt avfall och leva klimatsmart.

kylskåp

I programmet får Maria en guidad tur i min bostad. Vi öppnar badrumsskåpet och kylen, kollar in tygblöjor och återanvändningsbara mensprodukter, kokar kaffe och allmänt hänger runt. Så där cosy som det bara kan vara i direktsändning när man pratar bajs, rotar i sopor och demar en menskopp.

blojor

 Nyfiken på lite hemma hos?

Kolla in klippet nedan. Och du, tycker du dig se en plastblöja i soptunnan så stämmer det bra det. Jag använder tygblöjor på barnen när de är hemma, men på förskolan är de inte så glada i att behöva hantera mina barns blöjor annorlunda. Å andra sidan tror jag i alla fall inte att jag skulle hinna tvätta så mycket som det skulle krävas att ha tygisar även på dagis. Den här kompromissen innebär att barnen går till förskolan i sina tygblöjor men kommer hem i plastblöjor som vi får slänga hemma. Därav blöjskräpet.

Vill du veta mer om avfallsminimering och zero waste-principer?

Kolla in dessa inlägg:


Photo credit: Micke Malm/tv4.se

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.