Nu händer det verkligt spännande grejer! Annas kemtvätt har fått äran att ingå i det nystartade bloggkollektivet The Sustainable Society, en grupp namnkunniga bloggare (vissa av dem även författare, entreprenörer och media-personligheter). Vi är 12 stycken kvinnor som alla, men på olika sätt, fokuserar på en mer klimatsmart livsstil. 

dalai-lama.jpeg

Dalai Lama har en gång sagt att världen kommer att räddas av västerländska kvinnor. Bakgrunden till uttalandet är det faktum att kvinnor i västvärlden är tillräckligt fria och har tillräckliga ekonomiska möjligheter att göra något åt problemen på jorden, samtidigt som de tror på sin förmåga att kunna förändra det som är fel.

Med det sagt så menar jag förstås inte att det är just vi, de 12 kvinnorna i The Sustainable Society, som kommer se till att jorden räddas från miljöförstöring. Men det jag utifrån min kunskap om dig och de andra som läser och kommenterar på Annas kemtvätt kan konstatera, är att många kvinnor är intresserade av hållbarhetstänk på en personlig nivå. Kvinnor, grovt generaliserat, förändrar inifrån: i hemmet, genom värderingar de präntar in i sina barn, via grannskap och sociala kanaler. De tar små steg mot ett hållbarare samhälle. Små steg som betyder något.

TheSustainableSociety-loggaKollektivt hållbarhetsfokus.

Medlemmarna i The Sustainable Society tror på kraften i att tillsammans nå ut och inspirera fler till en vilja att leva mer hållbart. Det finns dock ingen medveten handling bakom att The Sustainable Society består av 12 kvinnor, utan faktum är att de bloggar som vi kom fram till skulle komplettera varandra helt enkelt drevs av kvinnor.

Den gemensamma nämnaren i The Sustainable Society är att samtliga bloggar har ett fokus på en hållbar livsstil. Därefter skriver vi om vitt skilda saker. Inredning, pyssel, gör det själv, skönhet, mode, vintage, matlagning, enklare liv, avfallsminimering och plastbantning är några av ämnena du kommer möta i flödet på The Sustainable Societys Facebooksida.

Det är nämligen på Facebook vi har vår gemensamma community. Där delar vi våra inlägg inom hållbar livsstil. Du som gillar hållbarhet kommer älska flödet. Välkommen att hänga med oss!

Vi är The Sustainable Society!

sustainablesociety

Hannah Sjöström – Naturligt snygg
Maria Soxbo – Husligheter
Rania Rönntoft – Rowan Tree
Anna Rydne – Annas kemtvätt
Pernilla Johansson – Ekoenkelt
Liselotte Lundström – Veckans eko
Angelica Zetterström – Ekomorsan
Johanna Nilsson – Slowfashion
Emma Sundh – Emmas Vintage
Charlotta Lingwall & Ulrika Kullenberg- Think Organic
Isabelle McAllister – Dosfamily
Evelina Göransson – Evelinas ekologiska

Följ The Sustainable Society här.

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.