Link

Back to school. Miljösmarta skolprylar.

Bara några dagar kvar av sommarlovet innan skolan drar igång igen. Och det är dags att kitta upp skolbarnen inför höstterminen. Det gör vi miljösmart såklart!

Kolla in de miljösmarta och kemikaliebantade prylarna nedan som både Moder Jord och dina barn kommer bli glada för.
81842332

Almanacka för 2016/2017 i A5-format. Den blir din för 129 kronor på Lagerhaus.

Miljösmart! Omslaget är tillverkat av 90% återvunnet papper.

designtorget_299Med detta magnifika suddgummi vill Designtorget uppmärksamma några av jordens utrotningshotade djur. Fungerar lika bra som prydnad på skrivbordet!

Miljösmart! PVC-fritt gummi.

designtorget_5618Rejäl barnryggsäck i gul, blå eller grå nylon säljer Designtorget i höst. Väskan har breda vadderade axelband med bröstband tvärs över för att den ska sitta skönt på axlarna utan att glida ner. Bröstbandet går att ta bort då barnet växer. Passar barn i åldrarna 1,5-4 år. Bälteslåset på framsidan är tillverkat av läder och har magnetknäppning för att det ska vara enkelt att öppna och stänga för små fingrar. 24 x 22 x 11 cm. Säljs bland annat på Designtorget.

Miljösmart! Norska Blafre har valt material och tillverkning speciellt utformade med miljön i åtanke. Väskan har även genomgått ingående tester för toxiner.

 

skalstock

Liten elegant skalstock av mässing med markeringar på tre sidor för mätning på ritningar och kartor. Fungerar också som linjal. Skalstocken har sex tydliga graderingar: 1:20, 1:50, 1:100, 1:200, 1:400 och 1:500 meter. Mäter 15 cm och kan beställas från Designtorget för 95 kronor. Skitsnyggt på skrivbordet!

måttÄven Lagerhaus har en snygg linjal i mässing. Den har dessutom en praktisk konverteringstabell för olika mått på baksidan. 49 kronor kostar den.

Miljösmart! Mässing håller hela ditt liv. Varken du eller dina barnbarn behöver köpa en ny linjal så länge ni lever.

 

pennfodral

Är det inte en riktig klassiker att få ett nytt pennskrin när läsåret börjar? Ett pennfodral med ögon och öron hittar du på Åhléns för 79 kronor.

Miljösmart? Nja, men Åhléns uppmanar i produktbeskrivningen att man ska lämna sin begagnade produkt till återvinning eller välgörenhet.

Photo credit: Ferryhill, Scotland via photopin (license)

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.

Vad tycker du?