Huvudbudskapet inför Earth Hour är som alltid “Släck lampan!” Men tio år efter att den första entimmesaktionen inleddes över hela världen har Earth Hour utvecklats till mer än ett event. Nu är det en rörelse vars fokus ligger på att skapa uppmärksamhet kring klimatförändringarna.

Visst gör du, tillsammans med alla andra som är med, skillnad genom att släcka ner hemma en timme om året. Men det är inte denna timme som kommer att rädda världen från snabbt och slutgiltigt klimathaveri. Viktigare är vad du gör varje dag.

EH Digital Banner 2017_728x90

Det är inte lätt att ändra sina vanor. Att börja spara el kan kännas som ett jättestort och jobbigt steg. Du vill ju ändå leva bekvämt, eller hur?

Men faktum är att bara en minuts miljötänk om dagen kan bli din viktigaste miljöinsats någonsin.

Hur då? kanske du undrar.

shutterstock_pendlande-lampa_mittspalt.jpeg

Jo, om du gör en enminutsgenomgång av ditt hem varje morgon innan du går till jobbet eller skolan eller vart du nu ska, och ser till att du har släckt alla lampor och stängt av elektriska apparater, laddare och stand by-lägen, så kommer du över tid att göra en fantastiskt stor energibesparing. Och när energianvändningen minskar minskas också utsläppen av växthusgaser.

En enda minuts energifokus om dagen och du kommer alltså vara med och rädda världen bara genom att avvara något som du varken saknar, försämrar din livskvalitet eller minskar din bekvämlighet.

Kan det bli enklare än så att göra jorden en tjänst? Jag kan i alla fall inte komma på något bättre sätt.

Fler klimatsmarta tips:

Mina 12 bästa sätt att spara både el och pengar.

6 supersmarta prylar som hjälper dig att minska din elförbrukning.

Klimatsmart lägenhetsliv. 8 sätt att leva hållbart för sig som bor i stan.


Photo credit: www.earthhour.org samt www.energimyndigheten.se

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.