Välkommen till 4 like ever.

Det ska hålla för evigt, typ.

Det är mottot jag har när jag själv köper något nytt numera.

Det finns en hållbarhetstanke bakom: att inte tära i onödan på jordens resurser, men också en önskan om ett enklare liv.

Ett liv där en inte ägs av sina saker, utan där en äger enbart det en behöver och istället för tio halvsjaviga matlådor i plast äger en enda i ett material som varar.

År efter år utan att en behöver tänka på att köpa nytt.

Jag vill inte leva för mina saker. Istället vill jag leva för att uppleva, skapa och för att tillbringa tid med nära och kära. Inte heller vill jag längre se mig själv som konsument, utan snarare som en tillfällig användare av saker, eftersom det senare ger mig hopp om att kunna stoppa det här skenande konsumtionståget som håller på att förstöra vår planet.

Det kanske låter motsägelsefullt att jag som inte vill att folk ska konsumera eftersom det tär så mycket på jordens resurser, ändå startar en shoppingguide.

Men jag tänker att om jag kan minska det totala köpbehovet genom att vägleda dig eller någon annan till en produkt som varar, (om inte precis för evigt, så i alla fall typ för evigt), så har jag och du tillsammans gjort en stor insats för miljön och för jorden vi lever på.

Saker som jag rekommenderar tär så lite som möjligt på jorden vi lever på. Det kan vara en livstidsgaranti från tillverkaren, att producenten erbjuder sig att reparera om något går sönder, att varan är snäll mot dig och miljön i tillverkning och vid användning eller att den är producerad på nära håll utan långa transporter.

Kort sagt: jag skapade 4 like ever för att hjälpa dig att göra val som är bra för den här planeten.

[pg_sas_shop]