Har du familj och vill leva mer avfallsminimerat? Inspireras då av Claire, Shia, Mailyne, Bea och Kateline – fem kvinnor som har infört zero waste som en del av familjens livsstil.

Zero Waste med barn.

När jag började intressera mig för en avfallsminimerad livsstil kom hittade jag ett antal bloggar som handlade om just hur man nollar (eller nästan nollar) sitt avfall. Förutom Bea Johnson, pionjär inom Zero Waste-rörelsen, tillhörde de flesta av dessa bloggar människor som antingen levde i ensamhushåll eller tillsammans med en vän eller partner. Väldigt få hade barn och jag fick leta länge innan jag hittade exempel på avfallsminimerade småbarnsfamiljer.

Själv har jag fyra småbarn, och med dem kommer avfall, oavsett om man vill det eller ej. Dock ville jag inte ge upp min strävan mot en mer hållbar livsstil på grund av mängden små människor i mitt hushåll. Desto större utmaning, desto större framgång. Jag kastade mig in i vad många skulle kalla ett kamikaze-projekt, men 18 månader in kan jag vittna om att zero waste med barn inte på något sätt är en omöjlighet.

Malaysia – Claire Sancelot + man och tre barn.

Tyskland: Shia Su + man

Kanada – Mailyne Briggs + ett barn.

USA – Bea Johnson + man och två barn.

Kanada – Katelin Leblond + man och två barn.

Vill du se hur Zero Waste funkar hemma hos mig?

IMG_8816

Se klippen i något av dessa inlägg:

Annas kemtvätt lever skräpfritt. Kolla in filmen som redan visats över 800 000 gånger.

Fyra barn och nästan inga sopor. Tv4 Nyhetsmorgon undrar hur det går ihop. Kolla in klippet här.


Photo credit: http://blog.foodassembly.com/2017/05/10/uk-5514/

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.