4 like ever – konsumtionsguide

Det ska hålla för evigt, typ. Det är mottot jag har när jag själv köper något nytt numera.

Det finns en hållbarhetstanke bakom: att inte tära i onödan på jordens resurser, men också en önskan om ett enklare liv.

Därför har jag startat en konsumtionsguide. Det kanske låter motsägelsefullt att jag som inte vill att folk ska konsumera eftersom det tär så mycket på jordens resurser ändå börjar tala om vad jag tycker att du ska köpa.

Men jag tänker så här: om jag kan minska det totala köpbehovet genom att vägleda dig eller någon annan till en produkt som varar, (om inte precis för evigt, så i alla fall typ för evigt), så har jag och du tillsammans gjort en stor insats för miljön och för jorden vi lever på.

Saker som jag rekommenderar tär så lite som möjligt på naturen. Det kan vara en sjukt bra garanti från tillverkaren, att producenten erbjuder sig att reparera om något går sönder, att varan är snäll mot dig och miljön i tillverkning och vid användning eller att den är producerad på nära håll utan långa transporter. Samt att den hjälper dig att leva hållbart och avfallsminimerat.

Kort sagt: jag skapade 4 like ever för att hjälpa dig att göra val som är bra för den här planeten.

/Anna

Visar 1–10 av 77 resultat

Close