Är ditt nyårslöfte att leva mer klimatsmart under året som kommer? Underbart, ju fler vi blir som tänker hållbarhet desto större chans har vi att rädda den här planeten innan det är för sent!

Jag har spanat in reaprylar som hjälper dig på vägen. Nej tack till reklam-skylten är ett exempel, Rekoguiden ett annat. För att inte tala om emaljmuggarna till fyndpris. Det är produkter i tåliga, klimatsmarta material som är tillverkade för att vara. Om inte precis för evigt, så i alla fall typ länge.

Konsumera genomtänkt

Det kanske låter motsägelsefullt att jag som inte vill att folk ska konsumera eftersom det tär så mycket på jordens resurser, ändå tipsar om olika saker du kan shoppa på januarirean. Men jag tänker att om jag kan minska det totala köpbehovet genom att vägleda dig eller någon annan till en produkt som håller under många år, (och som för närvarande går att köpa förhållandevis billigt), så har jag och du tillsammans gjort en stor insats för miljön och för jorden vi lever på.

Reko till bra priser

Kolla in mina 12 nätfavoriter här nedan. Men du, köp ingenting som du inte verkligen behöver!

 

Björn Axén Maple Wood Detangling Brush är en utredande, oval hårborste som reder ut håret och ger ett mjukt och blankt resultat. Borsten är tillverkad av miljöcertifierat lönnträ med borststråna av naturlig svinborst och joniserade långa nylonstrån som reder ut, slätar ut och ger ett glänsande vackert hår. Flexibel botten och mjuka piggar är skonsamma mot hårbotten. Apomera rear.

Rekoguiden är en introduktion till en lite skönare och grönare värld. Här hittar den som vill leva lite mer reko lättsmälta fakta och tips för en mer schysst och hållbar vardag. Av Cilla Montgomery och Anders Persson. Finns på rea hos Designtorget.

Kittel i emalj som piper när vattnet har kokat klart. Också från Le Creuset hos Bagaren & Kocken.

 

Lunette menskopp kan du hitta till riktigt bra pris hos Apomera under januarirean. Läs mer om fördelarna med återanvändbara mensskydd här.

Kökssax i metall med guldfärgat handtag. Halva priset på Åhléns.

Klassisk gjutjärnsgryta från Le Creuset kan användas både till långkok och tillagning i ugn. Nu till rabatterat pris hos Bagaren & Kocken.

Designtorget rear snygg brödburk i plåt från Wesco. En tidlös retroklassiker med drygt 40 år på nacken som håller brödet färskt och samtidigt ser snygg ut på köksbänken.

Skohornet Index i metall är ritat med utgångspunkten att reducera så mycket dekoration som möjligt. Resultatet har blivit ett rationellt formgivet skohorn där varje detalj är förankrad i en tydlig funktion. Skohornet kan hängas över både krok och rundstav. Index är tillverkat i Anderstorp i Småland. Du hittar det på rea på Designtorget.

Stor&Liten rear man ut ekologiska Kaplastavar i olika färger. Kapla uppmuntrar barnen att tänka logiskt och utvecklar rumsuppfattningen. Dessutom förstärker Kapla barnens medvetenhet om form, volym och känsla av balans samtidigt som de utvecklar finmotoriken. Trästavarna är tillverkade av 100% obehandlat trä som kommer från naturliga tallskogar som förnyas i sydvästra Frankrike. Kaplastavarnas storleksförhållande gör dem idealiska för att få en stabil konstruktion och perfekt passform.

Emaljmuggar är perfekta glas att ha med ut på picknicken eller till små barn som kastar servisen i golvet. Nu till minipris på Lagerhaus.

Fina trädjur från Le Toy Van finns på rea hos Stor&Liten. Set med fem målade djur som är cirka 10 centimeter höga.

Slipp onödig reklam och spar på naturens resurser med självhäftande dörrskylten från Designtorget. Formgiven av Maria Håård.


Den här artikeln innehåller sponsrade länkar. Alla åsikter är dock mina egna och jag rekommenderar enbart produkter som jag själv kan stå bakom. Om du köper en produkt via någon av länkarna ovan så hjälper du mig att komma ett steg närmare mitt mål, nämligen att i framtiden bli ekonomiskt friare. Det skulle ge mig möjlighet att jobba hemifrån mer och på det viset också tillbringa mer tid med de viktigaste människorna i mitt liv, mina barn.

Vill du få fler handfasta tips om hur du kan leva klimatsmart, hållbart, ekonomiskt och avfallsminimerat?

Signa i så fall upp för nyhetsbrevet från Annas kemtvätt nu. Det är de små sakerna som betyder något. Att låta sig inspireras är ett stort steg på vägen. #räddavärldenlitegrann

Jag kommer aldrig att lämna ut, byta eller sälja din e-postadress. Du kan säga upp din prenumeration när du vill genom att klicka på en länk i nyhetsbrevet.